dijous, 1 de març del 2018

Consuelito i Julio, eixides a l'entorn: festes d'Agres, El Nadal, Sant Jordi i la Pasqua florida

Els primers dies de setembre era costum al poble acostar-se a les festes d'Agres, per visitar el Santuari, assistir a l'ambaixada del Pastoret i passar el dia al poble.

Acte religiós a Agres, anys 50

Consuelito amb José Valois del Blanco, Carmen i el seu home Jaime
 i les germanes de Carmen, 1956

 Dona, Maria, Paquita Carolina, Consuelito, José Garcia,
 Aurelia Batana, Maria i Julio José en les festes d'Agres


Pel Nadal , es feia una visita al sanatori antituberculós, situat prop del port de Benifallim, per a cantar nadalenques als pacients que residien en aquest lloc. Al poble sempre han existit cors parroquials i durant aquesta època D. Antonio Manresa, secretari de l'Ajuntament, va introduir unes noves nadalenques.  


En aquesta foto d'esquerra a dreta i de baix a dalt una d'eixes visites . El cura del sanatori, Luís Martínez, Silvestre, Concha, Juan Quereda, Candideta, Antoñita o Baralides, D Antonio el secretari, Obdúlia, Paco Coloma, D. Manuel, Aurelieta, Anita Jana, Guillermo, Loreto, Tonín, Carmencita, Victoriano, dona, Adela, Eulalia, Antonio del Carrascalet, Mario, Fina, Maritina, matrimoni desconegut, Ofelio, Aurelia Batana, Edelmira, Aurelín, xica,  Paco Català, Mariu Nyeua, Mª Ángeles, Jovita,  Nyeu, dóna, dona de Amador, xica amb ulleres, home, Carmen la dona de Mario.



Nadal A Planes

En abril, per Sant Jordi, era visita obligada anar a les festes

 de moros i cristians d'Alcoi, o a les de Banyeres

En festes d'Alcoi amb una amiga, Elia i Anita.

A Banyeres en festes


Amb una amiga i el seu fill, Elia i Anita



Per la Pasqua les quadrilles s'ajuntaven per eixir a menjar-se la mona.
En aquest dia, d'esquerra a dreta i de davant a darrere Julio José, Carmelín, Mari Carmen, David, Fausto José, Antonio al braç de son pare, i dona. Carlos de l’estanc,  Lolita i Carmelo, Anita i Fausto, Maria Palma i Antonio l’esquilador. Home, Maria Esquiladora, dona, Carmen Bova, Consuelito, Mariu, dona, Élia, Carmet i Mario, Tonín i la dona, home, Julio, home, Edelmiro, David.


La Pasqua és motiu de diversió i alliberament. 
Al voltant d'Ofelio i de baix a dalt, Julio José i Fausto d'espatles, Herminio, David i Élia, Anita, Consuelito i Fina amb José Leandro al braç. Carmelo i Lolita, Maria Palma, Carmina i Carmen Curra.
Carmen Bova, Basilio, Guillermo i Julio. Jaime, parella, dona, Matilde, dona, dona de Rogelio, Candideta, la germana de Lola de Silvestre, Loreto i l'home, Tonín i la dona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada