dimecres, 26 de juliol del 2017

Julio, primera joventut


Julio Domènech Llinares va nàixer a Benimantell el 20 de març de  l'any 1908. Fill de José Mª Domènech Garrigós i de Mª Dolores Llinares Agulló. Nét, per línea paterna de Sebastiá Domènech Company i de Francisca Garrigós Picó, i per línea materna de José Antonio Llinares Hernández i de Mª Dolores Agulló Cortés.



Segons consta en un certificat expedit en 1935, va nàixer a les set del matí, en el carrer Marcelino, lloc on sos pares vivien circumstancialment, per la feina de son pare com a secretari de l'Ajuntament en eixes dades.



Certificat expedit en 1935






Va prendre la primera comunió a Penàguila, el poble on treballava el seu pare com a secretari de l'ajuntament, el 26 de maig de 1918, tal com resa aquest recordatori d'aquella celebració, el qual també recorda que va ser batejat a Benimantell en 1908, l'any del seu naixement.
Cinc mesos després moriria la sua germana Nativitat, a punt de complir els 22 anys, a causa de la mal anomenada grip espanyola.



Era el fill menut de la família. Tenia dues germanes majors,  Aurèlia que li portava catorze anys i Nativitat, que li'n portava dotze. Sa mare havia perdut un fill José Maria.


Julio, adolescent, dalt a la dreta, amb un grup d'amics. 

La vida de xiquet i d'adolescent  transcorre entre La Torre de les Maçanes, els pobles on treballa son pare, Benimantell i Penàguila, i l'inici dels estudis de Magisteri a Alacant.























A la dreta Cándido










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada